Aluevaaliteemat 2021


LÄHIPALVELUT

Kansalaiset ovat jo kipeäksi verotettuja. On väärin, että vaikka he maksavat entistä enemmän veroja, he saavat entistä heikompia palveluita kauempana kotoa. Lähipalvelut on turvattava. Lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin on panostettava ennaltaehkäisevästi lisäresursseja sekä panostettava perheiden hyvinvointiin.

SUOMALAINEN ENSIN

Maahanmuuttajien palveluista, kuten laittomasti maassa olevien sotepalveluista, tulee karsia. Palvelua pitää aina saada kunnon suomen kielellä ja suomalaisten hyvinvoinnin tulee olla etusijalla. Maailmanparantamisesta säästyneet varat tulee käyttää muun muassa lääkärijonojen purkamiseen ja omaishoitajien aseman parantamiseen.

TERAPIATAKUU

Hyvinvointialueella on taattava mielenterveyspalveluissa seitsemän vuorokauden terapiatakuu. Nykyään ihmiset joutuvat odottamaan akuuteissa ja yllättävissäkin kriisitilanteissa liian kauan ja hätä pahenee. 

EI HALLINTO- JA HYVÄVELIKULUJEN KASVATTAMISELLE

Erityisesti sdp, keskusta ja kokoomus ovat ajaneet alueille uutta piilotettua puoluetukimuotoa. Siinä jokaisesta aluevaltuutetusta maksettaisiin maakunnan puolueorganisaatiolle n. 5000 euroa vuodessa. Tällaiselle hyvävelirahoitukselle ei ole mitään oikeaa syytä. 

Hallinto- ja konsulttikuluja pitää karsia - ei kasvattaa. Pöhöttynyt hallintohimmeli ei palvele kansalaisten etua. Virkamiesvaltaa ei saa kasvattaa.