Kuntavaaliteemat 2021


LÄHIPALVELUT

Kuntalaiset ovat jo kipeäksi verotettuja. On väärin, että vaikka he maksavat entistä enemmän veroja, he saavat entistä heikompia palveluita kauempana kotoa. Kyläkoulut ja -päiväkodit on turvattava. Lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin on panostettava ennaltaehkäisevästi lisäresursseja.

TALOUS

Taloutta pitää hoitaa kuntalaisen etu edellä. Tekeviä käsiä tarvitaan, mutta rahaa ei tule käyttää esimerkiksi ei-lakisääteisiin maahanmuuttajapalveluihin tai turhiin konsultteihin ja kordinaattoreihin.

ELINTÄRKEÄT TOIMINNOT

Salon vesihuoltoa ei saa yhtiöittää saati yksityistää - koskaan. Talouden hoitaminen yhtiöittämisen kaltaisella kirjanpitokikkailulla on vastuutonta ja kuntalaisten edun vastaista.

TURVALLISUUS

Turvallisuus on tutkimusten mukaan tärkein tekijä, kun ihmiset valitsevat asuinpaikkaansa. Tämä on täysin ymmärrettävää, sillä muun muassa edesvastuuton maahanmuuttopolitiikka luo levottomia lähiöitä, jengiytymistä ja eriarvoisuutta - myös suomalaisten keskuuteen. Salon onkin oltava houkutteleva paikka muuttaa esimerkiksi Turun tai Helsingin lähiöistä rauhalliseen ja turvalliseen miljööseen.